AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Paježura Bruijnova
  • Latinský název
  • Zaglossus bruijni

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Podtřída:vejcorodí
Řád:ptakořitní
Čeleď:ježurovití
Rod:paježura
Druh:paježura bruijnova

Váhy a míry

  • Délka:
  • 80 cm
  • Hmotnost:
  • 10 kg

Facebook

Paježura Bruijnova

Paježura Bruijnova
(Zaglossus bruijni)

Popis zvířete

Paježura Bruijnova (Zaglossus bruijni) žije na Nové Guinei, zde obývajá především horské lesy. Je o něco větší než ježura australská. Má vlnitou srst, z které ční krátké tupé bodliny. Živí se hlavně žížalami a larvami. Na konci čenichu má tlamu. Na jazyku má jemné háčky pro chytání potravy.

Žije samotářsky Nachází se na Nové Guinei v tropických děštných lesech.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

Podobná zvířata: