AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Pakobra páskovaná
  • Latinský název
  • Notechis scutatus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:plazi
Řád:šupinatí
Podřád:hadi
Čeleď:korálovcovití
Rod:pakobra
Druh:pakobra páskovaná

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 1 do 2,1 m

Facebook

Pakobra páskovaná

Pakobra páskovaná
(Notechis scutatus)

Popis zvířete

Pakobra páskovaná (Notechis scutatus) je prudce jedovatý had (2. nejjedovatější had na světě) z čeledi korálovcovitých. Živí se hlavně žábami. Vyskytuje se zejména jihovýchodní Austrálii (Queensland).



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii