AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Papoušek horský kouřový
  • Latinský název
  • Polytelis anthopeplus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Druh:papoušek horský kouřový

Biologická data

  • Délka života:
  • od 15 do 20 let

Facebook

Papoušek horský kouřový

Papoušek horský kouřový
(Polytelis anthopeplus)

Popis zvířete

Papoušek horský kouřový (Polytelis anthopeplus) je středně velký papoušek žijící na území Austrálie. V přírodě žije v párech nebo v celých hejnech. Sameček je převážně žlutý, má tmavý ocas a červené skvrny na křídlech jsou výraznější než u samice. Krovky jsou jasně žluté, stejně jako břicho a ocasní krovky. Ocas je černý. Samička je spíše zelená a není tak pestře zbarvena jako sameček. Ocas má tmavě modrozelený. Krajní ocasní pera jsou na spodní straně lemována růžově. Dožívá se 15 až 20 let.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii