AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Papoušek zpěvavý
  • Latinský název
  • Psephotus haematonotus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Druh:papoušek zpěvavý

Facebook

Papoušek zpěvavý

Papoušek zpěvavý
(Psephotus haematonotus)

Popis zvířete

Papoušek zpěvavý (Psephotus haematonotus), je malý papoušek žijící především ve vnitrozemí jihovýchodní Austrálie.

Popis

Papoušek zpěvavý je malý papoušek různého zbarvení. Stejně jako u jiných druhů malých papoušků, je i zde je samec barevnější než samice. Samci bývají na zádech zelení pouze mívají malou červenou skvrnu. Na břichu bývají většinou žlutí.Byly však vyšlechtěny nejrůznější mutace od modré po červenou atd. Samice nebývají tolik zbarvené, nejčastěji se vyskytuje žlutá barva. Papoušci zpěvaví v přírodě tvoří v některých oblastech velká hejna, ale žijí také v párech, nebo v malých skupinkách. Žijí v nadmořských výškách do 1250m, také v travnatých oblastech, zemědělských polí, ale najdeme je taky v parcích a zahrádkách rodinných domků.

Potrava

Papoušky zpěvavé krmíme směsí pro malé až střední papoušky, ovocem, zeleninou, zeleným krmivem. Také si velice rádi pochutnají na nezralých obilovinách a samozřejmostí jsou větvičky k okusu. Grit a sépiová kost pro lepší trávení jim jen prospěje.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění