AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Possum vlnitý
  • Latinský název
  • Pseudocheirus peregrinus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Podtřída:vačnatci
Řád:dvojitozubci
Čeleď:possumovití
Rod:possum
Druh:possum vlnitý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 30 do 35 cm
  • Hmotnost:
  • od 700 do 1100 g

Stav ohrožení

  • Neohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Possum vlnitý

Possum vlnitý
(Pseudocheirus peregrinus)

Popis zvířete

Possum vlnitý (Pseudocheirus peregrinus) má charakteristicky stočený ocas, jehož špička je zespodu holá. Possum vlnitý se liší od Possuma Herbertova většíma ušima a bílou špičkou ocasu.

Výskyt

Vyskytuje se v několik poddruzích v celé východní a jihovýchodní Austrálii od Yorského poloostrova až po východ Jižní Austrálie, kromě toho na Tasmánii a v nejzazší jihovýchodní Austrálii. Za západním svahem Velkého předělového pohoří se téměř nevyskytuje. Obývá lesy a oblasti s hustými křovinami.

Zajímavosti

Po kusu liščím je possum vlnitý nejčastějším stromovým vačnatcem. Obdobně jako Kusu liščí se vyskytuje i v zahradách a parcích velkých měst na východním pobřeží. Živí se především listím, ale i květy a plody, a občas plení zahrady. Jako většina possumovitých je býložravý.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

Podobná zvířata: