AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Poštolka pestrá
  • Latinský název
  • Falco sparverius

Známé také jako

  • poštolka vrabčí

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:sokolovití
Druh:poštolka pestrá

Facebook

Poštolka pestrá

Poštolka pestrá
(Falco sparverius)

Popis zvířete

Poštolka pestrá obývá otevřenou krajinu Severní i Jižní Ameriky. Žije většinou samotářsky, sdružují se až v období hnízdění. Živí se hmyzem a drobnými obratlovci.

V kterých českých ZOO je k vidění