AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Pratur
  • Latinský název
  • Bos primigenius

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:sudokopytníci
Čeleď:turovití
Rod:Tur
Druh:pratur

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • 2 m
  • Hmotnost:
  • od 800 do 1000 kg

Stav ohrožení

  • Vyhynulý

Facebook

Pratur

Pratur
(Bos primigenius)

Popis zvířete

Pratur (Bos primigenius) je vyhynulý zástupce rodu Bos. Jednalo se o mohutné zvíře dosahující kohoutkové výšky ke 2 metrům a hmotnosti 800–1000 kg. Býci měli krátkou černou srst s šedivým či nažloutlým pruhem přes celý hřbet, krávy hnědočervenou. Poslední kus zahynul roku 1627 v rezervaci u polského Jaktorova (asi 50 km jihozápadně od Varšavy).



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii