AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Přílbovník chocholatý
  • Latinský název
  • Prionops plumatus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:pěvci
Čeleď:přílbovníkovití
Rod:přílbovník
Druh:přílbovník chocholatý

Facebook

Přílbovník chocholatý

Přílbovník chocholatý
(Prionops plumatus)

Popis zvířete

Přílbovník chocholatý (Prionops plumatus) je středně velký pěvec z čeledi přílbovníkovitých.

Je celý převážně bílý s tmavým hřbetem, křídly, ocasem a zobákem a výrazným žlutým pruhem kolem oka. Obývá rozsáhlé území subsaharské Afriky. Jeho přirozeným biotopem jsou subtropické a tropické suché lesy, savany a křoviny.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

Podobná zvířata: