AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Puchol žíhaný
  • Latinský název
  • Hemigalus derbyanus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:cibetkovití
Druh:puchol žíhaný

Váhy a míry

  • Délka:
  • 62 cm
  • Délka ocasu:
  • 38 cm
  • Hmotnost:
  • 3 kg

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Puchol žíhaný

Puchol žíhaný
(Hemigalus derbyanus)

Popis zvířete

Puchol žíhaný (Hemigalus derbyanus) je východoasijská cibetka žijící v Thajsku, Malajsii, na Borneu a na Sumatře. Noční a výlučně masožravý puchol žíhaný tráví den spánkem v dutinách stromů a v noci vyráží lovit drobnou kořist: mravence, červy, ještěrky a žáby. Žije samotářsky a je vzácný.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii