AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Puštík západní
  • Latinský název
  • Strix occidentalis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:sovy
Čeleď:puštíkovití
Rod:puštík
Druh:puštík západní

Váhy a míry

  • Délka:
  • 45 cm

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Puštík západní

Puštík západní
(Strix occidentalis)

Popis zvířete

Puštík západní (Strix occidentalis) též známý jako Puštík karibský je noční pták z čeledi puštíkovitých.

Popis

Dorůstá do výšky okolo 45 centimetrů. Vrchní část jeho opeření je hnědá a intenzivně bílá, spodní části těla jsou pruhované a hnědě skvrnité.

Výskyt

Obývá pralesy v USA, kde se jeho stavy zmenšují z důvodu stále menšího teritoria, na vině je dřevozpracující průmysl.

Chování

Většinu života tráví vysoko nad zemí ve větvích mohutných stromů a vychovává přesně dvě mláďata za sezonu. Hnízdo si staví v dutinách stromů, využívá opuštěná hnízda a skalní římsy. Samice snáší dvě až tři bílá vejce.

Potrava

Živí se lovem poletuch, hrabošů a malými savci.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii