AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Racek argentinský
  • Latinský název
  • Larus atlanticus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dlouhokřídlí
Podřád:racci
Čeleď:rackovití
Druh:racek argentinský

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Racek argentinský

Racek argentinský
(Larus atlanticus)

Popis zvířete

Racek argentinský (Larus atlanticus) je velkým druhem racka ze skupiny "velkých bělohlavých racků" rodu Larus. Dříve byl považován za poddruh racka pruhoocasého (Larus belcheri). Ve svatebním šatu má bílou hlavu a tělo, hřbet a křídla jsou tmavošedá, ocas bílý s širokou tmavou páskou na konci. Nohy má žluté, zobák žlutý s černou páskou na konci a červenou špičkou. V prostém šatu je hlava zbarvena hnědočerně. Mladí ptáci se podobají jiným velkým rackům, mají však stejně jako ptáci v prostém šatu hnědou hlavu. Racek argentinský je endemickým druhem atlantského pobřeží Argentiny, přičemž jeho celková populace se odhaduje na 2 300 párů. Jako jeden z mála druhů racků je potravní specialista, živí se přednostně kraby a v zimě v době jejich nedostupnosti svijonožci.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii