AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Racek delawarský
  • Latinský název
  • Larus delawarensis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dlouhokřídlí
Čeleď:rackovití
Druh:racek delawarský

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Racek delawarský

Racek delawarský
(Larus delawarensis)

Popis zvířete

Racek delawarský (Larus delawarensis) je středně velký druh racka; od blízce příbuzného racka bouřního (Larus canus) se liší o něco většími rozměry, v dospělosti pak výrazným černým pruhem na zobáku. Mladí ptáci jsou pro laika nerozlišitelní. Hnízdí v Severní Americe (severní Spojené státy, jižní Kanada), zimuje na pobřeží Severní Ameriky od jižní Kanady po Panamu. Pravidelně zaletuje v zimních měsících i do Evropy, nejčastěji je pozorován v Irsku, Velké Británii a Španělsku. Výjimečně zalétl také do České republiky, kde byl dosud zjištěn sedmkrát.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii