AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Racek pruhoocasý
  • Latinský název
  • Larus belcheri

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dlouhokřídlí
Podřád:racci
Čeleď:rackovití
Druh:racek pruhoocasý

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Racek pruhoocasý

Racek pruhoocasý
(Larus belcheri)

Popis zvířete

Racek pruhoocasý (Larus belcheri) je středně velkým jihoamerickým druhem racka ze skupiny velkých bělohlavých racků rodu Larus.

Popis

Dospělí ptáci mají bílou hlavu, tělo a ocas, černošedý hřbet a křídla; nohy jsou žluté, zobák je žlutý s černou špičkou. Je obtížně odlišitelný od příbuzného racka argentinského (Larus atlanticus). V prostém šatu má černou hlavu. Mladí ptáci jsou celkově hnědě zbarvení, s tmavohnědou hlavou.

Výskyt

Racek pruhoocasý hnízdí na pobřeží Tichého oceánu od severního Peru na jih po Coquimbo v Chile. V mimohnízdní době se ptáci rozptylují na jih i na sever, zaznamenán byl až v Panamě[1], nověji dokonce ve Spojených státech (Kalifornie, Florida).




Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii