AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Racek šedý
  • Latinský název
  • Larus hyperboreus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dlouhokřídlí
Čeleď:rackovití
Druh:racek šedý

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Racek šedý

Racek šedý
(Larus hyperboreus)

Popis zvířete

Racek šedý (Larus hyperboreus) je jedním z největších druhů racků. Od všech ostatních racků, kromě racka bělokřídlého (Larus glaucoides), se v dospělosti liší bílými špičkami křídel. Světlejší špičky křídel jsou charakteristické i pro mladé ptáky. Racek šedý hnízdí v arktických oblastech Evropy, Asie a Severní Ameriky. V mimohnízdní době se zdržuje v blízkosti hnízdišť, jen malé množství ptáků zaletuje dále na jih. Výjimečně zaletuje také do České republiky, kde byl dosud zjištěn devětkrát.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii