AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Racek sněžní
  • Latinský název
  • Pagophila eburnea

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dlouhokřídlí
Podřád:racci
Čeleď:rackovití
Druh:racek sněžní

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Racek sněžní

Racek sněžní
(Pagophila eburnea)

Popis zvířete

Racek sněžní(Pagophila eburnea) je jediným druhem racka monotypického rodu Pagophila.

Popis

Patří ke středně velkým druhům racků, dosahuje velikosti racka bouřního. Dospělí ptáci jsou celí čistě bílí, pouze nohy mají černé a zobák šedozelený se žlutou špičkou. Mladí ptáci mají zobák modravý se žlutou špičkou, pera na křídle a ocase mají černé špičky, černavá je i kresba u oka.

Výskyt

Racci sněžní hnízdí v Arktidě na ostrovech Severního ledového oceánu, v severním Grónsku a arktické Kanadě. Zimuje na okraji arktického ledu, příležitostně zaletuje dále na jih po Nové Skotsko a severozápadní Evropu.[2] Na pobřeží Tichého oceánu byl pozorován daleko na jihu v Kalifornii a Japonsku.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii