AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Racek západní
  • Latinský název
  • Larus occidentalis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dlouhokřídlí
Podřád:racci
Čeleď:rackovití
Druh:racek západní

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Racek západní

Racek západní
(Larus occidentalis)

Popis zvířete

Racek západní (Larus occidentalis) je velkým severoamerickým druhem racka ze skupiny velkých bělohlavých racků rodu Larus.

Popis

Dospělí ptáci mají bílou hlavu, tělo a ocas, tmavošedý hřbet, tmavošedá křídla s černými špičkami a bílou skvrnou u špičky krajní letky. Nohy jsou masově růžové, zobák je žlutý s červenou skvrnou u špičky. V zimě je hlava většinou také bílá, někdy s tmavším proužkováním proměnlivého rozsahu. Mladí ptáci jsou celkově velmi tmavě zbarvení, s černohnědým ocasem.

Výskyt

Racek západní hnízdí ve dvou poddruzích na západním (tichooceánském) pobřeží Severní Ameriky od jižní Kanady po Kalifornii. Severní populace jsou stálé, ptáci z jižních se rozptylují na sever po jižní Aljašku. Zatoulaní jedinci byli zjištěni v Mexiku a ve vnitrozemí Spojených států.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii