AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Raroh lovecký
  • Latinský název
  • Falco rusticolus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:sokolovití
Rod:raroh
Druh:raroh lovecký

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 48 do 65 cm
  • Rozpětí křídel:
  • od 110 do 130 cm
  • Hmotnost:
  • od 800 do 2100 g

Biologická data

  • Délka života:
  • do 20 roky

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Raroh lovecký

Raroh lovecký
(Falco rusticolus)

Popis zvířete

Raroh lovecký (Falco rusticolus) je dravý pták z čeledi sokolovití. Pro své univerzální vlastnosti ceněn v sokolnictví, zvláště pak v arabských státech. Raroh velký se používá k lovu kachen, bažantů a zajíců. Kromě toho se využívá jako biologická ochrana letišť. Váží přibližně 1 - 1,3 kg a v rozpětí křídel měří až 130 cm.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii