AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Ratufa černoprstá
  • Latinský název
  • Ratufa macroura

Známé také jako

  • ratufa cejlonská

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:hlodavci
Čeleď:veverkovití
Rod:ratufa
Druh:ratufa černoprstá

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 25 do 45 cm
  • Délka ocasu:
  • od 25 do 50 cm
  • Hmotnost:
  • od 1,5 do 3 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • 28 dnů
  • Počet mláďat:
  • 1 - 2

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Ratufa černoprstá

Ratufa černoprstá
(Ratufa macroura)

Popis zvířete

Ratufa černoprstá (Ratufa macroura), někdy uváděná jako ratufa cejlonská je druh velké veverky žijící na Šrí Lance a v lesích jižní Indie. Druh byl pozorován v lužních lesích řeky Kaveri v jižní Indii a také v kopcovitých lesích poloostrovní Indie. Vyskytuje se také na Šrí Lance, kde je druh označen jako Ratufa macroura dandolena. V červeném seznamu IUCN je ratufa černoprstá označena jako zranitelný druh kvůli dopadu lidských aktivit v jejím přirozeném prostředí.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění