AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Serau malý
  • Latinský název
  • Nemorhaedus crispus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:sudokopytníci
Čeleď:turovití
Druh:serau malý

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 60 do 90 cm
  • Hmotnost:
  • od 30 do 130 kg

Facebook

Serau malý

Serau malý
(Nemorhaedus crispus)

Popis zvířete

Serau malý (Nemorhaedus crispus) je sudokopytník z čeledi turovitých. Jeho způsob života je málo prozkoumaný a proto o něm není k dispozici mnoho informací.

Rozměry

- Výška v kohoutku: 60 - 90 cm
- Hmotnost: 30 - 130 kg
- Délka rohů: 10 cm

Rozšíření

Ve východní Asii - Japonsko.

Žije v jehličnatých lesích v Japonských horách.

Potrava

Hlavně mladé výhonky stromů a keřů a tráva.

Zajímavosti

Rohy mají obě dvě pohlaví. Samci si značkují své teritorium výměškem, který páchne po octu.

V jako jedněch z mála zoologických zahrad na celém světě ho můžete vidět v zoo Děčín a Ústí nad Labem.

Serau malý byl předlohou pro podobu lesního ducha ve filmu Princezna Mononoke.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění