AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Slon indický
  • Latinský název
  • Elephas maximus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:chobotnatci
Čeleď:slonovití
Rod:slon
Druh:slon indický

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 2 do 4 m
  • Délka:
  • 3,5 m
  • Délka ocasu:
  • od 1 do 1,5 m
  • Hmotnost:
  • od 3 do 5 t

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 18 do 22 měsíců
  • Počet mláďat:
  • 1 - 2
  • Délka života:
  • od 9 do 15 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Slon indický (fotogalerie)

Slon indický
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 99 uživatelů
Průměrné hodnocení: 4.63

Na fotografii: Slon indický
Zdroj: Jiří Hladík, www.jhl.cz
Popis fotky: Slon indický, ZOO Praha 2014