AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Sojka šedá
  • Latinský název
  • Perisoreus canadensis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:pěvci
Čeleď:krkavcovití
Druh:sojka šedá

Váhy a míry

  • Délka:
  • 29 cm

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Sojka šedá

Sojka šedá
(Perisoreus canadensis)

Popis zvířete

Sojka šedá (Perisoreus canadensis) je asi 29 cm velký druh pěvce z čeledi krkavcovitých (Corvidae). Žije v severoamerických tajgách a subalpinských lesích, vyhledává přitom jedlové a borovicové porosty. Je převážně šedá se světlejším hrdlem a tmavým zobákem, temenem, zátylkem, křídly, ocasem a končetinami.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii