AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Sýček brahmínský
  • Latinský název
  • Athene brama

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:sovy
Čeleď:puštíkovití
Rod:sýček
Druh:sýček brahmínský

Váhy a míry

  • Délka:
  • 21 cm

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Sýček brahmínský

Sýček brahmínský
(Athene brama)

Popis zvířete

Sýček brahmínský (Athene brama) je malá sova hnízdící v tropických oblastech Asie od Indie po jihovýchodní Asii. Je hojná v otevřených krajinách, zejména na hospodářské půdě, často je k vidění i v blízkosti lidských obydlí.

Sýček brahmínský je malá (21 cm) zavalitá sova. Svrchu je šedohnědý s bílým skvrněním, spodinu má bílou s hnědými pruhy. Obě pohlaví jsou si zbarvením velice podobná. Létá ve vlnovkách.

Je aktivní v noci. Přes den je často prozrazen malými ptáky, kteří ho vyruší při odpočinku na stromech. Požírá hmyz a malé obratlovce. Hnízdí ve stromové dutině nebo v budovách. Klade 3 - 5 vajec.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii