AtlasZvířat.cz

drozdovití

Popis

Drozdovití (Turdidae) je početná čeleď řádu pěvců, zastoupená zejména na kontinentech východní polokoule.

Drozdovití jsou mírně zavalití, malí až středně velcí ptáci žijící v lesích. Jejich velikost se pohybuje v rozmezí od 14,5 cm velkého skalníka lesního (Monticola sharpei) až po 33 cm velkého modravce siného (Myophonus caeruleus). Opeření většiny druhů je šedé nebo hnědé, často se skvrnami.

drozdovití - abecední seznam