AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Terej Abbottův
  • Latinský název
  • Papasula abbotti

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Řád:veslonozí
Čeleď:terejovití
Rod:terej
Druh:terej abbottův

Váhy a míry

  • Délka:
  • 79 cm
  • Hmotnost:
  • 1640 g

Biologická data

  • Délka života:
  • 40 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Terej Abbottův

Terej Abbottův
(Papasula abbotti)

Popis zvířete

Terej Abbottův (Papasula abbotti, dříve také Sula abbotti) je vzácný mořský pták z čeledi terejovitých, jediný druh rodu Papasula. Vyskytuje se pouze na Vánočním ostrově v Indickém oceánu. Měří okolo 79 cm a váží asi 1460 gramů. Hnízdí v červnu nebo v červenci, poprvé až ve stáří okolo osmi let, snáší jen jedno vejce a úspěšně nevyhnízdí častěji než jednou za dva roky. Dožívá se až 40 let.

Je popsaný vyhubený poddruh Papasula abbotti costelloi, žijící populace se pak nazývá Papasula abbotti abbotti.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

Podobná zvířata: