AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Turako chocholatý
  • Latinský název
  • Tauraco persa

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:kukačky
Čeleď:turakovití
Rod:turako
Druh:turako chocholatý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 40 do 43 cm
  • Hmotnost:
  • od 225 do 290 g

Biologická data

  • Délka života:
  • 30 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Turako chocholatý

Turako chocholatý
(Tauraco persa)

Popis zvířete

Turako chocholatý (Tauraco persa) je pták z čeledi turakovitých, který žije v oblasti západní rovníkové Afriky. Největší jeho výskyt je v Keňských horách, ale mimo toto území se vyskytuje taktéž v oblasti Tanzanie a Ugandy. Turakové žijí v nadmořské výšce 1 500 až 3 000 m. Dorůstá velikosti 40 až 43 cm, hmotnosti 225 až 290 g s průměrnou délou života 30 let.

Jedná se téměř výhradně o býložravce, který se ale v době hnízdění stává i všežravcem. Konzumuje jak rostlinou stravu (ovoce, části rostlin), tak i hmyz (motýly, brouky atd.).



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění