AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Velbloud jednohrbý
  • Latinský název
  • Camelus dromedarius

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:sudokopytníci
Podřád:velbloudi
Čeleď:velbloudovití
Rod:velbloud
Druh:velbloud jednohrbý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 2,2 do 3,4 m
  • Délka ocasu:
  • 50 cm
  • Hmotnost:
  • od 450 do 550 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 365 do 440 dnů
  • Počet mláďat:
  • 1

Stav ohrožení

  • Vyhynulý

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Velbloud jednohrbý (fotogalerie)

Nebyl vybrán žádný soubor k nahrání
Počet fotek k profilu Velbloud jednohrbý ve frontě: 0

Fotky od uživatelů

Velbloud jednohrbý : Velbloud jednohrbý v ZOO Dvůr Králové nad Labem 2012
Nahraj foto:
Zdroj/Autor:
Popis:
Vyfoceno kde?:
(strana 1/1)