AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Velbloud jednohrbý
  • Latinský název
  • Camelus dromedarius

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:sudokopytníci
Podřád:velbloudi
Čeleď:velbloudovití
Rod:velbloud
Druh:velbloud jednohrbý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 2,2 do 3,4 m
  • Délka ocasu:
  • 50 cm
  • Hmotnost:
  • od 450 do 550 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 365 do 440 dnů
  • Počet mláďat:
  • 1

Stav ohrožení

  • Vyhynulý

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Velbloud jednohrbý (fotogalerie)

 <<< Předchozí  všechny  Následující >>> 
Velbloud jednohrbý
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 32 uživatelů
Průměrné hodnocení: 5.44

Na fotografii: Velbloud jednohrbý
Zdroj: Tomáš Burkoň
Popis fotky: Velbloud jednohrbý v ZOO Dvůr Králové nad Labem 2012
 <<< Předchozí  všechny  Následující >>>