AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Vlha ozdobná
  • Latinský název
  • Merops ornatus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:srostloprstí
Čeleď:vlhovití
Rod:vlha
Druh:vlha ozdobná

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 21 do 28 cm

Facebook

Vlha ozdobná

Vlha ozdobná
(Merops ornatus)

Popis zvířete

Vlha ozdobná (Merops ornatus) je 21-28 cm velký druh ptáka z čeledi vlhovitých. Žije v otevřených lesích a křovinatých krajinách, obvykle blízko vody, na území Austrálie, Indonésie a Nové Guiney. Je částečně tažná, živí se létajícím hmyzem a hnízdí v tunelech, které si sama hloubí ve strmých březích nebo svazích. V jedné snůšce je obvykle 4-5 bílých vajec, na kterých sedí střídavě oba rodiče 22-31 dnů.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii