AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Vlk rudohnědý
  • Latinský název
  • Canis rufus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:psovití
Rod:vlk
Druh:vlk rudohnědý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 1 do 1,2 m
  • Délka ocasu:
  • od 25 do 35 cm
  • Hmotnost:
  • od 18 do 41 kg

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Vlk rudohnědý

Vlk rudohnědý
(Canis rufus)

Popis zvířete

Vlk rudohnědý (Canis rufus, také vlk červený nebo vlk červenohnědý) je vzácná psovitá šelma žijící na jihovýchodě Spojených států.

Ve volné přírodě vlk rudohnědý vymřel do konce sedmdesátých let 20. století. V roce 1988 započala jeho reintrodukce ze zvířat chovaných v ZOO ve státě Severní Karolína. Reintrodukce byla úspěšná a vznikla populace více než padesáti divoce žijících zvířat.

Popis

- Délka: 1-1,2 m
- Ocas: 25-35 cm
- Hmotnost: 18-41 kg
- Žije ve smečkách společensky organizovaných jako u vlka obecného.
- Zbarvení srsti je žlutohnědé nebo skořicové, smíšené s šedou a černou barvou a na hřbetě je nejtmavší.

Potrava

Loví savce, např. králíky, nutrie a mývaly.

Areál rozšíření

Původní areál rozšíření zahrnoval jihovýchod USA, v současnosti žije divoce pouze v Severní Karolíně.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii