AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Výreček africký
  • Latinský název
  • Otus senegalensis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:sovy
Čeleď:puštíkovití
Rod:výreček
Druh:výreček africký

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 19 do 24 cm

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Výreček africký

Výreček africký
(Otus senegalensis)

Popis zvířete

Výreček africký (Otus senegalensis) je malá africká sova z čeledi puštíkovitých žijící v savanách, buších a otevřených lesích na rozsáhlém území subsaharské Afriky. Dorůstá 19-24 cm a má výborné ochranné šedočerné zbarvení, které mu dovoluje splynout s kmenem stromu. Je aktivní v noci, loví nejčastěji hmyz, ale požírá také malé ptáky a savce. Hnízdí v opuštěných hnízdech jiných ptáků nebo v dutinách stromů, v jedné snůšce pak bývají 2-4 vejce.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii