AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Výreček malý
  • Latinský název
  • Otus scops

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:sovy
Čeleď:puštíkovití
Rod:výreček
Druh:výreček malý

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 19 do 21 cm
  • Rozpětí křídel:
  • od 51 do 63 cm

Biologická data

  • Délka života:
  • 12 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Výreček malý

Výreček malý
(Otus scops)

Popis zvířete

Výreček malý (Otus scops) je malý druh sovy z čeledi puštíkovití. Hnízdí v listnatých a smíšených lesích, hájích, parcích a zahradách. Hnízdí v dutinách a opuštěných velkých hnízdech, kam klade 4-5 bílých vajec. Živí se hmyzem, ještěrkami a malými ptáky, loví i hady. Je chráněný. Dorůstá 19-21 cm a v rozpětí křídel měří 51-63 cm. Dožívá se 12 let.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění