AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Zebra Crawshayova
  • Latinský název
  • Equus quagga crawshayi

Známé také jako

  • zebra stepní

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:lichokopytníci
Čeleď:koňovití
Druh:zebra stepní
Poddruh:zebra crawshayova

Stav ohrožení

  • Populace:
  • 23000 ks

Facebook

Zebra Crawshayova

Zebra Crawshayova
(Equus quagga crawshayi)

Popis zvířete

Zebra Crawshayova (Equus quagga crawshayi) se vyskytuje ve východní Zambii (severně od řeky Zambezi a východně od řeky Luangwa), Malawi, jižní Tanzánii a na severu Mozambiku. Je to poddruh zebry stepní, větší než Zebra Böhmova. Má úzké černé pruhy ale nemá hnědé mezipruhy.