AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Zebra Grévyho
  • Latinský název
  • Equus grevyi

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:lichokopytníci
Čeleď:koňovití
Druh:zebra grévyho

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 240 do 300 cm
  • Hmotnost:
  • 400 kg

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Zebra Grévyho

Zebra Grévyho
(Equus grevyi)

Popis zvířete

Zebra Grévyho (Equus grevyi) je největší druh zeber. Její kohoutková výška se pohybuje mezi 140 - 160 cm. Délka těla je kolem 240 - 300 cm a může dosahovat hmotnosti kolem 400 kg. Po celém těle má černohnědé až černé husté pruhování. Pouze břicho je bílé.

Zeměpisné rozšíření

Zebra Grévy obývá hlavné savany, křovinaté oblasti a polopouště východní Afriky. Vyskytuje se především na území Keni, Etiopie, Somálska a jižního Súdánu. Pojmenována je podle francouzského prezidenta Julesa Grévyho, jemuž byla darována etiopským císařem.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění