AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Želva obrovská
  • Latinský název
  • Dipsochelys gigantea

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:plazi
Řád:želvy
Podřád:skrytohrdlí
Čeleď:želvovití
Rod:želva
Druh:želva obrovská

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Želva obrovská

Želva obrovská
(Dipsochelys gigantea)

Popis zvířete

Želva obrovská (Dipsochelys gigantea) je velká suchozemská želva žijící na Seychelských ostrovech. Živí se převážně listy, plody a výhonky rostlin, občas i živočišnými zbytky.

Synonyma - Geochelone gigantea, Schweigger, 1812

Rozměry

Délka krunýře dospělé želvy je až 1,1 m, může vážit až 200 kg a dožívá se prý až 160 let. Je tak druhou největší suchozemskou želvou. Dnes je ohrožena vyhubením.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění