AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Zoborožec malajský
  • Latinský název
  • Anthracoceros malayanus

Známé také jako

  • zoborožec tmavý

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:srostloprstí
Čeleď:zoborožcovití
Druh:zoborožec malajský

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 60 do 70 cm
  • Hmotnost:
  • od 1 do 1,5 kg

Facebook

Zoborožec malajský

Zoborožec malajský
(Anthracoceros malayanus)

Popis zvířete

Zoborožec malajský, známý také jako Zoborože tmavý je rozšířen na Sumatře, Borneu, Brunei, dále také v Indonésii, Malajsii, Singapuru a Thajsku. V párech a menších hejnech obývá původní pralesy, bažinaté zalesněné oblasti i sekundární lesy do 500 m n.m.

Má černě zbarvené peří, samec má žlutý a samice černý zobák.

Snáší 4 - 7 vajec, na kterých sedí samice zazděná v dutině 24 - 30 dnů.

V kterých českých ZOO je k vidění