RybyObojživelníciPlaziSavciPtáciBezobratlí PsiKočkyKoněKrálíci ZOO BrnoZOO PrahaZOO ZlínZOO PlzeňZOO OlomoucZOO ChlebyZOO Dvůr Králové n. L.ZOO DěčínZOO HodonínZOO JihlavaZOO LiberecZOO OhradaZOO OstravaZOO Ústí nad LabemZOO PARK VyškovZOO TáborPapouščí ZOO BošoviceAreál zvířecích výběhůZOO Košice
Čeleď drontovití (Raphidae) je skupina ptáků, která patřila mezi endemické druhy ostrova Mauricius a přilehlých oblastí. Nejznámějším členem této čeledi byl dronte mauricijský (Raphus cucullatus), často nazývaný dodo. Tito ptáci byli nelétaví, s robustním tělem a velkou hlavou. Drontovití měli krátké, silné nohy a výrazný zobák.
Druh dronte mauricijský byl objeven v 16. století a do konce 17. století byl vyhuben kvůli lidské činnosti, predaci ze strany zavlečených druhů a ztrátě přirozeného prostředí. Vymření drontů je často citováno jako ikonický příklad negativního vlivu člověka na přírodu.
Taxonomická klasifikace čeledi Raphidae byla dlouho předmětem debat. Původně byli dronti řazeni mezi holuby a jiné ptáky, ale pozdější genetické studie potvrdily jejich příslušnost k holubovitým (Columbidae). I přes jejich vyhynutí, drontovití hrají důležitou roli v pochopení evoluce, vymírání druhů a lidského dopadu na biodiverzitu.