AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Dhoul
  • Latinský název
  • Cuon alpinus

Známé také jako

  • vlk rudý

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:psovité
Rod:dhoul
Druh:dhoul

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 85 do 110 cm
  • Hmotnost:
  • od 15 do 20 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 60 do 62 dnů

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Dhoul

Dhoul
(Cuon alpinus)

Poddruhy Popis zvířete

Dhoul (Cuon alpinus) je psovitá šelma a vlastně jediný druh rodu Cuon. Je rozšířen v jižní, východní a jihovýchodní Asii. Živí se středně velkými kopytníky, menšími živočichy a ovocem. Žije ve skupinách.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii