AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Klokan Bennettův
  • Latinský název
  • Macropus rufogriseus fruticus

Známé také jako

  • klokan rudokrký Bennettův

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Podtřída:vačnatci
Řád:dvojitozubci
Čeleď:klokanovití
Rod:klokan
Druh:klokan bennettův

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 66 do 93 cm
  • Délka ocasu:
  • od 62 do 88 cm
  • Hmotnost:
  • od 11 do 27 kg

Facebook

Klokan Bennettův

Klokan Bennettův
(Macropus rufogriseus fruticus)

Popis zvířete

Klokan Bennettův (Macropus rufogriseus fruticus) je tasmánský poddruh klokana rudokrkého. Je to středně velký poměrně podsaditý klokan s hustou srstí, díky které snesou i chladnější podnebí. Srst je šedá, na týlu červenohnědá.

Rozšíření a stanoviště

Přirozeným místem výskytu klokana Bennettova jsou křoviny a blahovičníkové lesy ostrova Tasmánie. V roce 1874 byl introdukován na Jižní ostrov Nového Zélandu, v roce 1940 zdivočel v Anglii. Díky své přizpůsobivosti a otužilosti jsou totiž jedinci, kteří uprchli ze zoologických zahrad či parků, schopní se rozmnožovat a založit vlastní populaci.

Biologie

Chováním se klokan Bennettův neodlišuje od dalších poddruhů. Mláďata se rodí od února do března, na vrcholu léta.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění