AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Sýc americký
  • Latinský název
  • Aegolius acadius

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:sovy
Čeleď:puštíkovití
Rod:sýc
Druh:sýc americký

Váhy a míry

  • Délka:
  • 18 cm

Facebook

Sýc americký

Sýc americký
(Aegolius acadius)

Popis zvířete

Sýc americký (Aegolius acadius) je jen 18 cm velká sova z čeledi puštíkovitých.

Svrchu je hnědý s bílými skvrnami, spodinu těla má světlou, tmavě pruhovanou, mezi očima má výraznou bílou skvrnu.

Hnízdí v jehličnatých lesích, občas i v lesích smíšených na rozsáhlém území Severní Ameriky. Je částečně tažný.

Loví v noci z vhodné pozorovatelny a na svou kořist, kterou bývají malí hlodavci a občas i hmyz, útočí rychlým střemhlavým útokem. K hnízdění vyžaduje stromové dutiny, zejména ty vyhloubené datly, často využívá i vhodných hnízdních budek.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii